I den här högsommarvärmen som fortfarande råder hos oss så har jag fått en ny faiblesse – iskaffe! Inget jag brukar göra eller köpa men sen jag kom på det här tricket så blir det ofta ett glas i eftermiddagsvärmen.

Förutom att det är väldigt gott så är jag så nöjd med att den tar tillvara på kaffeslattar som annars skulle slängts och den går supersnabbt att fixa till.

  1. Du fryser helt enkelt in slattar från perkulator eller vad nu nu använder för kaffemanick, i en isbricka. 
  2. När de fryst till is, tar du ut så många kaffekuber du vill (för mig beror mängden på hur trött jag är….) lägger i ett glas och så häller du upp valfri mängd havredryck eller vad du vill blanda ut med.  Sen ligger kaffe-isen där och smälter, det går ganska snabbt i den här värmen… KLART!
  3. . Njut!

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.